Design 22 okt 2018 A. de Jong

De 5 engste huizen op Airbnb voor een horror-nacht tijdens Halloween

Halloween komt eraan. Dat wordt met een groepje vrienden horror-films op Netflix bingewatchen of gewoon in een keer The Haunting Hill of House met Michiel Huisman op Netflix kijken. Deze horror-serie gaat over een spookhuis. De ideale plek om dit te bekijken? In een spookhuis natuurlijk. Maar waar vind je die? Juist, op Airbnb. Dit zijn de vijf engste huizen op Airbnb.

Captain Grant’s Room (Preston, Verenigde Staten) op Airbnb

enge huizen, engste huizen, horror, airbnb, halloween

William Grant bouwde dit Bed & Breakfast in 1754 voor zijn vrouw en kinderen. Vandaag de dag wordt één specifieke kamer in het gebouw opgemerkt door bezoekers – Adelaide’s Room. Gasten vertellen dat ze ’s nachts wakker werden en een vrouw in een koloniale jurk met twee kinderen zagen staan. Anderen hoorden vreemde klopgeluiden en voetstappen of zagen de tv ineens vanuit zichzelf aan gaan.

Castello dal Pazzo (Piëmont, Italië) op Airbnb

enge huizen, engste huizen, horror, airbnb, halloween

In dit prachtige doch angstaanjagende kasteel in Italië ben je nooit alleen. De legende luidt dat hier een jong meisje genaamd Barbara dwaalt. Ze wacht al 500 jaar op haar geliefde Matteo. De hertog van Milaan, de vader van Barbera, beloofde zijn dochter aan een andere man maar Barbara en haar geliefde lieten zich niet stoppen. Ze smeden een plan om samen weg te rennen. Helaas werden ze ontdekt. Matteo werd verbannen en de hertog sloot Barbera op in de kasteeltoren waar ze langzaam wegkwijnde van pure wanhoop. Wanneer je in Castello dal Pazzo overnacht kun je s’ nachts nog het gejammer van de ‘Lady in Waiting’ horen.

Victorian Gothic Castle (Ellicot City, Verenigde Staten) op Airbnb

enge huizen, engste huizen, horror, airbnb, halloween

Deze Airbnb werd in 1857 gebouwd en staat ook wel bekend als de Lilburn Mansion. Het was het huis van de succesvolle ondernemer Henry Hazelhurst. In 1923 werd het huis verwoest door een brand en toen de nieuwe eigenaar, John McGinnis, het wilde verbouwen gingen onbekende entiteiten hier niet mee akkoord. De Hazelhurst familie verloor een kind door ziekte en Henry overleed zelf in het huis. Gasten beweren dat de Hazelhursts nooit zijn vertrokken. Zo is er meermaals een spelend meisje gespot en zagen mensen de zware kroonluchter soms uit zichzelf bewegen.

Old Umbria Tower (Umbrië, Italie) op Airbnb

enge huizen, engste huizen, horror, airbnb, halloween

Deze toren behoorde tot een eeuwenoude stal op het platteland in het plaatsje Sanguineto. De plaats ontleent zijn naam aan de beroemde en bloedige slag tussen het Romeinse leger en het Carthaagse leger, geleid door Hannibal in 217 voor Christus. Het is een plek met een verontrustende historie midden in Toscane omringd door natuur.

Vintage Estate (La Cañada Flintridge, Verenigde Staten) op Airbnb

enge huizen, engste huizen, horror, airbnb, halloween

Klop, klop. Wie is daar? In dit huis waarschijnlijk niemand. Althans, niet iemand die je kunt zien. De onzichtbare bewoner, Robert Moore, bouwde dit huis in 1929. Men gelooft dat tijdens de constructie, er elke dag andere bouwvakkers werden ingehuurd, zodat niemand de geheimen van de paranoïde Robert zou leren kennen. Uiteindelijk is Moore overleden in zijn slaapkamer, de dag voor Halloween, op 30 oktober, 1958. Men beweert dat zijn geest tot op de dag van vandaag door het huis dwaalt.

De meest unieke Airbnb overnachtingen in Nederland

Meer op zoek naar iets in Nederland? Check dan deze vijf unieke Airbnb overnachtingen in eigen land, met ook een paar enge plekken voor die horror-nacht tijdens Halloween ertussen.

Reageer op artikel:
De 5 engste huizen op Airbnb voor een horror-nacht tijdens Halloween
Sluiten