A. de Jong
A. de Jong Design 8 aug 2018

Eerste plantaardige LEGO rolt van de band

Eerder dit jaar kondigde LEGO aan nog dit jaar met de productie van plantaardig speelgoed te beginnen. De Deense speelgoedfabrikant heeft daad bij woord gevoegd: de eerste plantaardige blokjes en figuurtjes rollen nu van de band en liggen in november al in de winkel.

“We are starting to 🍃leaf 🍃conventional plastic behind! Check out the first LEGO elements🌳 🌿🌲 made from plant based materials. Coming soon!”, vermeldt de Deense speelgoedfabrikant trots op Twitter. In de video wordt extra uitleg gegeven en zie je de eerste groene figuurtjes van de band rollen.

https://twitter.com/LEGO_Group/status/1025021871996186626

Plantaardige LEGO van suikerriet

De nieuwe plantaardige ‘plasticsoort’ is gemaakt van suikerriet en heeft volgens verschillende tests dezelfde kwaliteit als de LEGO die je gewend bent. Het suikerriet wordt duurzaam geteeld en de blokjes en figuurtjes zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Volledig groen in 2030

Het doel van de speelgoedfabrikant is om plastic helemaal te verbannen. In 2030 moet alle LEGO plantaardig zijn. Het bedrijf heeft een Climate Savers partnership gesloten met het Wereld Natuur Fonds, met targets over duurzame productie. Er is onder meer 135 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe duurzame materialen. Jaarlijks worden er ongeveer 20 miljard steentjes geproduceerd. Tel uit de uiteindelijke winst voor het milieu.

plantaardige LEGO 2018, productie, 2030, suikerriet

“Met de LEGO Group willen we een positieve impact hebben op de wereld en het klimaat, dus werken we hard aan duurzaam speelgoed voor kinderen. Plastic is een groot probleem voor het milieu. Deze eerste plantaardige LEGO is een mooie stap in onze ambitie om voor 2030 alleen nog maar duurzaam speelgoed te produceren” , zegt Tim Brooks, Vice President Environmental Responsibility.

Meer initiatieven tegen het plastic

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en organisaties die maatregelen nemen tegen het wereldwijde probleem rond plastic. Zo gaat het Glastonbury festival plastic vanaf 2019 verbannen, gaat Adidas volledig over op sneakers van gerecycled plastic en stopt Starbucks met plastic rietjes.

No Title

No Description

Reageer op artikel:
Eerste plantaardige LEGO rolt van de band
Sluiten