Jelle van Es
Jelle van Es Design 23 mrt 2019

Een kijkje in ‘s werelds grootste Starbucks Reserve Roastery in Tokio

Sinds kort ins in Japan de Starbucks Reserve Roastery geopend. Het is een concept dat al eerder werd beproeft in wereldsteden als Milaan en Shanghai. In de winkel kun je natuurlijk een kop koffie halen, maar daarnaast wil het bedrijf je ook een koffiebelevenis geven.

De Starbucks Reserve Roastery in Tokio

Sowieso is het waard om de winkel een bezoekje te geven. Zeker in deze periode. De Starbucks Reserve Roastery ligt namelijk aan de Meguro-rivier in de gelijknamige wijk. Langs die rivier staan vanaf volgende week allemaal kersenbomen in de bloei in de jaarlijkse sakura. Maar ook de rest van het jaar is het een mooie wijk.

Starbucks Reserve Roastery

In de Starbucks Reserve Roastery kun je kiezen uit meer dan 100 soorten koffie of thee, die op verschillende manieren zijn bereid en geserveerd. Elke bestelling wordt op die manier een klein feestje. Daar betaal je dan overigens wel voor, dus houd rekening met ‘tourist-trap’-prijzen.

Starbucks Reserve Roastery

Het gebouw is ook op het gebied van architectuur erg mooi. Het is gemaakt door de architect Kengo Kuma. Hij heeft goed naar buiten gekeken en zich laten inspireren door de kersenbomen en de bloesems. Zo vind je in de winkel een kersenbloesem van koper. Het leuke daarin is dat de bladeren met de hand zijn gemaakt. Elke werknemer die aan het gebouw heeft gewerkt, heeft zijn eigen blad mogen maken en die op de boom kunnen plakken. Op die manier wordt al het harde werk voor altijd bewaard.

Reageer op artikel:
Een kijkje in ‘s werelds grootste Starbucks Reserve Roastery in Tokio
Sluiten