A. de Jong
A. de Jong Design 6 dec 2018

Dit klimaatneutrale ei komt naar Limburg en je kunt erin wonen

Kun je de Ecocapsule nog herinneren? Je weet wel, dit klimaatneutrale ei waarin je kunt wonen. Welnu, die komt naar Limburg en je kunt erin slapen.

De Ecocapsule komt naar Limburg op initiatief van André Köppen uit Gulpen. Samen met nog twee Limburgers hebben ze het klimaatneutrale ei gekocht om te verhuren als hotelkamer. Hun bedrijf Sleeping Experience BV wordt daarmee de dealer voor de Benelux, meldt De Limburger.

Klimaatneutraal wonen in een Ecocapsule

De Ecocapsule heeft een woonoppervlakte van 4,5 bij 2,4 meter. Maar het zal je verbazen waarover dit ei allemaal beschikt. Zoals onze oma alk zei: “Ik heb niet meer woonruimte nodig, maar minder troep”. Wijze vrouw.

Limburg, ecocapsule, ei, klimaatneutraal

Het klimaatneutrale ei is uitgerust met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen en een windmolen van 750 Watt. Overbodig opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat je ook tijdens windstil en regenachtig weer nog steeds je smartphone kunt opladen. De 9,744 Wattuur batterij kan genoeg energie opslaan om vijf dagen van te leven.

Water

Regenwater wordt in een tank opgevangen. Hier worden de schadelijke bacteriën eruit gefilterd, zodat je zorgeloos kunt douchen en afwassen. Naast een douche en toilet beschik je ook over een een kleine keukentje, een tafel en een bed. In de slaapkamer is een raam dat je kunt openen, met uitzicht op de Limburgse sterrenhemel.

Ecocapsule: New era of sustainable living.

Meet Ecocapsule. Futuristic living, shipping in 2016.

Misschien heb je de Ecocapsule al eens voorbij zien komen. In 2015 is het duurzame ei namelijk al ontworpen door het Slowaakse architectenbureau Nice Architects. Toen ging het echter nog om een demo, nu kun je de woning echt bestellen. Kost je 79 duizend euro. Niet duur voor een huis zonder energiekosten, maar misschien is huren eerst een betere optie.

Huren

Het is de bedoeling dat de Ecocapsule door een bedrijf voor zeven dagen wordt gehuurd voor bijvoorbeeld een evenement, als innovatief marketinginstrument of om tijdelijk extra capaciteit te creëren.

Reageer op artikel:
Dit klimaatneutrale ei komt naar Limburg en je kunt erin wonen
Sluiten