Jelle van Es
Jelle van Es Design 24 feb 2019

Dit houten wandelaarshutje is als een puzzel in elkaar te zetten

Een hutje op de hei is al prachtig om te hebben, maar dit wandelaarshutje rond de poolcirkel is van een compleet ander niveau. Het is een project in Noorwegen waar verschillende vrijwilligers meer dan 1500 uur aan hebben gewerkt. Nu het af is, is het een plek waar wandelaars even kunnen opwarmen terwijl ze via het raam naar buiten kunnen kijken en kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Een wandelaarshutje uit je dromen

De hut is te vinden in de buurt van het Noorse dorpje Hammerfest en is gemaakt om wandelen in de omgeving te promoten. Bij het ontwerpen van het hutje werd eerst de omgeving in een 3D map gegooid, waarbij er gebruik werd gemaakt van beelden die door drones werden geschoten. Vervolgens werden er 77 verschillende panelen van hout geproduceerd die vervolgens als een 3D-puzzel in elkaar konden worden gezet door de vrijwilligers. Ook werden er simulaties gedraaid om een beetje een idee te krijgen hoe het hutje zou werken in extreme weersomstandigheden en of sneeuw er op zou blijven liggen wanneer er een sneeuwstorm was.

Wandelaarshutje

Uiteindelijk viel het hutje hoger uit dan het budget dat er voor was gereserveerd. Gelukkig kwam de lokale community bijeen om het ontbrekende bedrag bij elkaar te brengen. Verder hielpen lokale bedrijven met het overbrengen van de materialen op de plaats van de bestemming.

Wandelaarshutje

Zodoende is dit wandelaarshutje niet alleen speciaal qua design of qua locatie, maar ook qua inzet die is gebracht om het project te realiseren. Een paar prachtige foto’s van het resultaat vind je hieronder. Het hutje krijgt overigens een vervolg. Aan de andere kant van het dorpje zal namelijk een tweede hut worden gebouwd, zodat je op twee plekken een waanzinnig uitzicht hebt.

Wil je meer weten over dit project? Dan vind je hier de officiële (Noorse) site van het project.

Reageer op artikel:
Dit houten wandelaarshutje is als een puzzel in elkaar te zetten
Sluiten