Jelle van Es
Jelle van Es Design 21 apr 2019

Dit bedrijf maakt knuffels van ingezonden tekeningen

De creativiteit van kinderen kent soms geen grenzen. Geef ze een wit papier en een lading aan stiften en potloden en ze gaan er helemaal los mee. Zo tekenen ze soms hoe blij ze zijn in hun gezin, dat ze met hun vriendjes spelen, maar is er ook ruimte voor het maken van fantasiedieren. Er is nu een bedrijf dat de tekeningen van kinderen gebruikt om er speciale knuffels van te maken.

Knuffels maken op basis van tekeningen

Het gaat om het bedrijf Budsies, dat in 2013 werd opgericht door Alex Furmansky. Alex liet zich inspireren door zijn kleine zusje, die een tekening had gemaakt. Op basis van die tekening ging hij aan de slag en maakte hij een knuffel voor zijn zusje. Dat bleek zo’n succes te zijn dat hij besloot om er een bedrijf van te maken. Aan het begin kreeg hij met zijn bedrijf vaak simpele tekeningen binnen en moest hij goed nadenken hoe hij die creatie tot leven kon laten komen. Inmiddels merkt hij dat hij ook tekeningen van volwassenen binnen krijgt met duidelijkere instructies.

Volgens Furmansky zijn er inmiddels al 76.000 knuffels gemaakt op basis van een tekening en zijn ze over de hele wereld verstuurd. Ook in Nederland zou je er één kunnen bestellen. De basisprijs van je eigen knuffel is 99 dollar, maar dat kan oplopen op basis van het materiaal dat je gebruikt of de grootte van de knuffel. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de diverse knuffels die men over de jaren heeft gemaakt.

Eigen gemaakte knuffels
Reageer op artikel:
Dit bedrijf maakt knuffels van ingezonden tekeningen
Sluiten