Jelle van Es
Jelle van Es Design 14 apr 2019

Een kijkje in het diepste zwembad ter wereld

Houd je wel van een frisse duik en heb je geen dieptevrees? Dan kun je dit najaar een reisje naar Polen boeken. Daar is een bedrijf genaamd Flyspot bezig om het diepste zwembad ter wereld te bouwen en dat moet in de herfst zijn deuren openen. Zij noemen het zwembad Deepspot en dat is niet zonder reden.

Het diepste zwembad ter wereld

Het zwembad is namelijk maar liefst 45 meter diep. Dan moet je van goede huize komen om zonder duikspullen de bodem te raken. En het is te hopen dat het bedrijf het zwembad niet dagelijks hoeft leeg te pompen en weer aan te vullen. Er gaat namelijk maar liefst 800.000 liter water in het zwembad. Daar kun je dus met een gerust hart de hele dag bommetjes in maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je zonder water komt te zitten. In Deepspot zit 75 keer zoveel water als in een regulier zwembad.

Diepste zwembad

De enorme diepte zit voornamelijk in één groot gat dat helemaal naar beneden loopt. Daarnaast zijn er in het zwembad ook op iets minder grote diepte gaten waar je in kunt zwemmen en de boel kunt ontdekken. De onderstaande afbeelding geeft je een goed overzicht van wat je precies kunt verwachten in het zwembad.

Diepste zwembad

Daarnaast zit er ook een glazen tunnel in Deepspot, waar je als bezoeker doorheen kunt lopen om te zien hoe iedereen fanatiek aan het duiken is. Het moet uiteindelijk een complex worden waar van alles te doen is. Zo is er een sportcentrum, een hotel waar de gasten kunnen verblijven en zijn er vergaderzalen, waardoor het complex ook hoopt bedrijfsuitjes binnen te halen. Het geheel wordt gebouwd in het plaatsje Mszczonów, dat net buiten Warschau ligt. Hieronder nog een paar afbeeldingen van het diepste zwembad ter wereld. Meer informatie vind je hier.

Diepste zwembad

Check ook deze top 5 unieke zwembaden met een bizar design.

Reageer op artikel:
Een kijkje in het diepste zwembad ter wereld
Sluiten