Jelle van Es
Jelle van Es Design 30 mrt 2019

Deze wijnboerderij is volledig gemaakt van gerecycled materiaal

Sommige wijnboeren gaan verder dan alleen het perfectioneren van wijn. In de Sonoma Valley in de buurt van San Francisco vinden we de Silver Oak Cellars, die dankzij de komst van het het bedrijf Piechota Architecture een boerderij is geworden waarbij alles op een natuurvriendelijke manier is neergezet.

Duurzame wijnboerderij is het juiste voorbeeld

De wijnboerderij werd al in 1972 gesticht en produceert een naar verluidt uitstekende Cabernet Sauvignon. Maar wat indrukwekkender is, is hoe alles is neergezet. Er is bij het maken van de boerderij gebruik gemaakt van materialen die gerecycled zijn. Denk daarbij aan het hout van de muren, het dak van staalplaten en ga zo maar door. Alsof dat nog niet mooi genoeg is, zijn er op de boerderij 2.500 zonnepanelen geplaatst, die gezamenlijk voor de complete behoefte aan energie zorgen.

wijnboerderij

Verder wordt er in de boerderij regenwater opgevangen om uiteindelijk de plantages mee te besproeien. Water dat niet wordt opgenomen door de ranken, wordt opnieuw opgevangen en kan worden hergebruikt. Op die manier wordt er nauwelijks een beroep gedaan op methodes die bekend staan als vervuilend of verslindend.

Iedereen kan de boerderij bezoeken en genieten van de wijn van de boerderij. Dus mocht je ooit een keer in de buurt zijn van San Francisco, dan heb je nu al een mooi dagje gepland. Wil je meer lezen over alles wat met wijn te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle inspirerende artikelen die we door de loop van jaren hebben geproduceerd. Tot slot hebben we hieronder een paar prachtige foto’s van de wijnboerderij.

wijnboerderij
Reageer op artikel:
Deze wijnboerderij is volledig gemaakt van gerecycled materiaal
Sluiten