Jelle van Es
Jelle van Es Design 23 mrt 2019

Duurzaam design: remake traditionele stoel van oude visnetten

Er wordt steeds meer gerecycled. Voetbalshirts vinden hun oorsprong in plastic flessen en materialen uit telefoons vinden een nieuw leven in een nieuwe telefoon. Maar dat is eigenlijk nog maar een klein gedeelte van de grote vuilnisstapel die alleen maar groter wordt. Daar wilde het architectenbureau Snøhetta wat aan doen. Zij besloten een stoel te maken op basis van van staal en netten die eerst zijn gebruikt in de Noorse visindustrie.

Stoel van gerecyclede visnetten

Het gaat om de S-1500 stoel, welke onlangs op de Design Week in Stockholm is onthuld. En dat is mooi, want tot nu toe werd er niks met die materialen gedaan. Op die manier heeft de maker een afvalproduct naar iets heel nieuws verwerkt. Voor de stoel heeft de maker een traditioneel model gebruikt die in de jaren zestig werd geïntroduceerd en waar er wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren van zijn verkocht.

Snøhetta unveils S-1500 chair made from discarded fish nets

Architecture studio Snøhetta is working towards a more circular economy with its latest chair design, which is made from recycled plastic and steel taken from Norwegian fish farming industries. Snøhetta’s S-1500 chair, which features a body made entirely from waste plastic and a subframe made from repurposed steel, was unveiled at Stockholm Design Week.

De traditionele stoel werd vooral gebruikt in scholen. De maker hoopt dat de stoel ook in andere plaatsen een plek krijgt. Dit omdat er een mooi verhaal gekoppeld zit aan de stoel. Hieronder een paar afbeeldingen van de stoel.

stoel

Check ook deze Adidas-shirts die zijn gemaakt van oude visnetten.

Reageer op artikel:
Duurzaam design: remake traditionele stoel van oude visnetten
Sluiten