Jelle van Es
Jelle van Es Design 4 nov 2018

De Jet Vespa is een mix tussen waterscooter en klassieke Vespa

De Vespa is een klassieke scooter die al in de jaren 60 in het straatbeeld kwam. Wat nou als je de aankomende zomer die klassieker op het water voorbij ziet komen? Dat is waarschijnlijk wat de bedenker van de Jet Vespa in gedachte had en het ziet er behoorlijk tof uit.

De Jet Vespa

De Jet Vespa is een waterscooter die een snelheid van de 32 knopen haalt. Het is een machine die gemaakt is van fiberglass en daarmee behoorlijk licht is. Daarnaast is het goed om te weten dat er een elektrische variant is, waarmee het dus minder slecht is voor het milieu als je er mee rondscheurt op het water. Er zijn uiteindelijk twee varianten die op de markt gaan komen.

Jet Vespa

Je hebt er één de wordt voorzien van elektrische motor van 39 paardenkracht en eentje die gebruik maakt van een 330cc twin stroke motor, die overigens ook 39 pk bevat. De eerste variant zal voor 25.000 dollar worden verkocht, terwijl de tweede variant een prijs van 19.000 dollar krijgt. De elektrische motor moet wanneer volledig te zijn opgeladen zo’n drie uur meegaan. Dat is meer dan genoeg op een mooie zomerdag.

Qua design heeft de maker echt goed gekeken naar de klassieke Vespa, want alles is tot in de puntjes nagemaakt. Zelfs de reflectoren zitten op de plek waar ze op de scooter ook zaten. Nu zul je die overdag op het water iets minder nodig hebben, maar het is wel een leuk detail. Verder is het goed om te weten dat er makkelijk twee mensen op kunnen. De Jet Vespa maakt gebruik van een self-balance systeem die ervoor zorgt dat je niet snel omklapt.

Jet Vespa

Wil je meer weten over deze hippe waterscooter? Bezoek dan zeker de website van de makers, waar je de waterscooter ook gelijk kunt bestellen. Hieronder nog wat mooie plaatjes van de Jet Vespa.

Reageer op artikel:
De Jet Vespa is een mix tussen waterscooter en klassieke Vespa
Sluiten