A. de Jong
A. de Jong Design 22 nov 2018

Deze case maakt van je Apple Watch een classic iPod

Hoewel de iPod niet erg populair meer is, wordt er op iOS-apparaten toch nog behoorlijk wat naar muziek geluisterd. De iPod is niet dood, het is gewoon een functie van de iPhone en Apple Watch geworden. Maar wat als van de Apple Watch en iPod één apparaat gemaakt wordt?

De Koreaanse ontwerper Yeonsoo Kang heeft een prachtig concept gepubliceerd dat van de Apple Watch een moderne iPod maakt. Een hoes voor de Watch brengt het bekende klikwiel terug. Natuurlijk werkt dat niet, want de Watch heeft alleen een touchscreen. Toch is het een prachtig idee.

Apple Watch als moderne iPod

Met dit concept gaan we eigenlijk omgekeerd terug in de tijd. De iPod Nano van de 6e generatie was net als de Apple Watch een klein, vierkant apparaatje. Veel gebruikers kochten een bandje om ‘m op hun pols te dragen. Dit concept maakt van de Watch juist weer een apparaat voor in je broekzak.

Apple Watch iPod concept 1
Opladen kan nog steeds – Klik/tap voor groter.
Apple Watch iPod concept 2
Het scherm van de Watch sluit prima aan op de case – Klik/tap voor groter.
Apple Watch iPod concept 4
Verschillende kleuren voor een eigen stijl – Klik/tap voor groter.
Apple Watch iPod concept 3
Een opening aan de zijkant voor de speaker – Klik/tap voor groter.

Niet te koop

De Pod Case, zoals de case officieel heet, is nog niet te koop. Vooralsnog lijkt het puur om een concept te gaan. For your eyes only, maar wel mooi. (Zie ook → Spotify heeft nu ook een app voor de Apple Watch)

Apple Watch iPod concept 5
De iPod Classic diende als inspiratie – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Deze case maakt van je Apple Watch een classic iPod
Sluiten