Tessa Ham
Tessa Ham Design 9 aug 2018

E-Mart verkoopt ‘One a Day Banana’ pack om bruine bananen te voorkomen

We hebben het allemaal al tientallen keren meegemaakt: een tros bananen kopen waarvan de helft overrijp is als je er eenmaal aan toekomt. Voor Koreaanse mensen zijn bruine bananen een probleem dat behoort tot het verleden. De grootste supermarktketen van Korea bedacht namelijk een geniale verpakking. Beetje jammer van het plastic. Maar het moet voedselverspilling voorkomen, dat dan weer wel.

Verpakking om bruine bananen te voorkomen

Het Koreaanse E-mart heeft een nieuw product bedacht. In de verpakking zitten zes stuks van het kromme fruit, variërend van meest rijp tot het minst rijp. Op deze manier kun je de meest linker banaan vandaag eten en zal de banaan aan de rechterkant over een paar dagen precies goed zijn.

Je hoeft hierdoor nooit meer bruine exemplaren weg te gooien. E-Mart heeft de bananen de toepassende naam ‘haru hana banana’ gegeven, wat grof vertaald ‘elke dag een banaan’ betekent.

Bananen, bruine, overrijpe, hack, geniaal

Meer geniale producten bij E-Mart

E-Mart denkt wel vaker met hun klanten mee. Zo verkopen ze ook speciale watermeloenpakketten met handvatten. Ook snappen ze hoe moeilijk het is om een kokosnoot te eten of te drinken en verkopen ze kokosnoten met iets waarmee je de harde schil kunt doorboren.

Voedselverspilling tegengaan

Met het nieuwe product willen ze voedselverspilling tegengaan. Een geniaal product als je het ons vraagt en één die ook naar Nederland moet komen. Maar dan wel zonder die ellendige plastic verpakking. De oplossing: kies in de winkel gewoon een paar rijpe en wat minder rijpe bananen uit. Eureka!

Reageer op artikel:
E-Mart verkoopt ‘One a Day Banana’ pack om bruine bananen te voorkomen
Sluiten