Tessa Ham
Tessa Ham Design 15 jul 2018

7 unieke design hotels in Rotterdam (van een kubus tot een boot)

Als je van architectuur en kunst houdt, is Rotterdam dé plek om te bezoeken. De stad heeft een geweldige skyline waar je niet op uitgekeken raakt. Als je in één van deze bijzondere hotels overnacht, kom je zeker een keer terug.

ss Roterdam (vanaf 80 euro per nacht)

Rotterdam is een havenstad en dat is ook aan de hotels te merken. Je kunt op verschillende plekken in de stad op het water overnachten, maar het Cruise Hotel ss Rotterdam is door de geschiedenis van het schip waarschijnlijk wel de leukste. De originele hutten van het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn zijn opnieuw gestyled tot moderne hotelkamers, maar wel met een jaren 50 sfeertje. Op het Lido Terras heb je een geweldig uitzicht op Rotterdam en kun je met je voeten in het zwembad genieten van een lekker drankje.

ss rotterdam, hotel, bijzonder, vakantie, overnachten, rotterdam
ss rotterdam, hotel, bijzonder, vakantie, overnachten, rotterdam

Hotel Stroom (vanaf 106 euro per nacht)

Vlakbij de Euromast, vind je het wat stoerdere designhotel Stroom. De naam Stroom komt door de geschiedenis van het pand, een vroegere elektriciteitscentrale. Het hotel heeft een fijn dakterras met uitzicht op de Euromast en bij helder weer zelfs de ss Rotterdam. Na een goede nachtrust te hebben gehad in de moderne kamers die het hart van elke urban designliefhebber harder doet kloppen, kun je ook lekker ontbijten. Hotel Stroom heeft namelijk een eigen bakkerij. Dat betekent: nog warme broodjes bij het ontbijt!

hotel stroom, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hotel
hotel stroom, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hotel

Stayokay Hostel (vanaf 27 euro in gedeelde kamer, 73 euro privékamer)

De iconische Kubuswoningen ontworpen door architect Piet Blom in 1984 zijn omgetoverd tot een Stayokay Hostel. Daardoor heb je de kans om voor niet te veel geld in een kunstwerk te slapen. Je kunt er overnachten in een gedeelde kamer of in een privékamer. Die zijn misschien een beetje basic, maar zijn door de schots en scheve muren al bijzonder genoeg. Tel bij de geweldige architectuur ook nog de centrale ligging op en wij zijn verkocht.

kubuswoningen, stayokay hostel, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie
kubuswoningen, stayokay hostel, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie

nhow Hotel (vanaf 107 euro per nacht)

Aan de voet van de Erasmusbrug vind je waarschijnlijk het mooiste designhotel van de stad: het nhow Hotel. De bijzondere en moderne kamers voelen luxe aan. En als je eenmaal het uitzicht hebt gezien, besluit je er te gaan wonen – geloof ons. Het thema van dit hotel is ‘Kunst & Architechtuur’, wat natuurlijk perfect past bij de stad. Je hoeft het hotel zelfs niet te verlaten om een kunsttentoonstelling te bezoeken. Op veel plekken in het hotel zijn kunstenaars en ontwerpers gevraagd om hun visie op Rotterdam los te laten. Bovendien heeft het hotel een geweldig dakterras met uitzicht op de skyline van het ‘Manhattan van Nederland’.

 

nhow hotel, rotterdam, overnachten, vakantie, hotel, bijzonder

Mainport Hotel (vanaf 117 euro per nacht)

Wellness en design: om deze twee dingen draait het in het net geopende Mainport Hotel. Zoals de naam al doet verklappen heb je vanuit dit hotel een uitzicht op de haven. Door de ramen die van het plafond tot de vloer lopen, kun je daar optimaal van genieten. Het hotel is niet bang voor een druk behangetje, maar door de rest van de kamer rustig te houden, geeft dit een tof effect. Veel van de kamers hebben een sauna of een bubbelbad, dus kun je na een dag struinen in Rotterdam helemaal tot rust komen.

mainport hotel, designhotel, rotterdam, overnachten, vakantie, bijzonder
mainport hotel, designhotel, rotterdam, overnachten, vakantie, bijzonder

Hotel New York (vanaf 100 euro per nacht)

Iedereen die al een beetje bekend is met Rotterdam, zal weten dat Hotel New York echt een klassieker is. Het hotel is gevestigd in een prachtig gebouw, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Verwacht als je dit hotel binnenstapt nostalgie: hoge plafonds, een smeedijzeren trap en ouderwetse sleutelklossen in plaats van een keycard. Ook leuk: je kunt met de watertaxi naar je overnachting!

hotel new york, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hotel
hotel new york, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hotel

King Kong Hostel (vanaf 22,50 een gedeelde kamer, 35 euro een privékamer)

Om het af te leren sluiten we af met een modern hostel dat ook nog eens leuk is voor de portemonnee. Het King Kong Hostel is uitgeroepen tot het Beste Hostel van Nederland. En daar houdt het niet bij op: het hostel zit in de Witte de Withstraat, de gezelligste straat van Rotterdam met veel kroegen en restaurants. Naast het hostel zit de kroeg De Witte Aap, die ooit door Lonely Planet is uitgeroepen tot beste kroeg van de wereld. Vanaf 35 euro boek je al een privékamer in dit hippe hostel mét zachte linnen, een movieroom en een dakterras.

king kong hostel, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hostel
king kong hostel, rotterdam, bijzonder, overnachten, vakantie, hostel

Wil je toch niet in Rotterdam overnachten? Check dan ook eens deze 10 design hotels in Amsterdam.

Reageer op artikel:
7 unieke design hotels in Rotterdam (van een kubus tot een boot)
Sluiten