A. de Jong
A. de Jong Design 17 sep 2018

Hiervoor staat de ‘i’ in iPhone, iMac en de rest van Apple’s producten

De storm over de iPhone XS, XS Max en XR is weer een beetje gaan liggen. De grappen over de presentatie zijn gemaakt. En waarschijnlijk heb je er dit jaar wéér niet bij stilgestaan wat die ‘i’ voor Phone nou eigenlijk betekent. Maar Steve Jobs – god hebbe zijn ziel – had wel degelijk een gedachte achter de ‘i’ voor de iPhone, iPad, iPod, iTunes en al die andere andere i-gadgets van Apple.

I

In 1998 werd de ‘i’ werd voor het eerst gebruikt door Apple. In dat jaar werd de toch wel revolutionaire iMac gelanceerd, die dan ook razend populair werd. Daarop volgde nog een serie apparaten en diensten die allemaal met een ‘i’ begonnen. Toen duidelijk werd dat Apple een slim horloge op de markt zou brengen, nam iedereen er vergif op in dat dit klokje de iWatch zou gaan heten. Veel mensen denken dat nog steeds, maar het werd de Apple Watch en inmiddels zitten we alweer bij de Apple Watch 4.

steve jobs, iphone, ima, i, apple

De schijf van vijf van Apple

Back on topic: de ‘i’ van Apple staat niet alleen voor internet, hetgeen dat waarschijnlijk als eerst in je opkomt als je er rationeel over gaat nadenken. Maar je zit op de goede weg: één van de vijf betekenissen is namelijk internet. Tijdens de presentatie van de iMac zei Steve Jobs het volgende: “De ‘i’ stamt af van het huwelijk tussen de opwinding van het internet en de eenvoud van de iMac”.

In totaal heeft de ‘i’ vanuit de grondbeginselen van Steve Jobs dus vijf betekenissen. Naast internet bestaat Apple’s schijf van vijf uit individual, instruct, inform en inspire. Altijd leuk om te gebruiken als quizvraag. Of om gewoon even als feitje te droppen bij het koffiezetapparaat op je werk. Hieronder zie je de uitleg van Steve Jobs himself.

What the ‘i’ in ‘iPhone’ stands for – as explained by Steve Jobs

What the ‘i’ in ‘iPhone’ stands for – as explained by Steve Jobs Ever wonder what the “i” stands for in Apple products like the iPhone, iPad, and iPod? Steve Jobs explained it back in 1998 during a keynote introducing the first “i” product – the iMac.

Check ook deze bizarre rituelen die ‘s werelds meest creatieve breinen inspiratie gaven, waarvan Steve Jobs uiteraard onderdeel is.

Reageer op artikel:
Hiervoor staat de ‘i’ in iPhone, iMac en de rest van Apple’s producten
Sluiten