Jelle van Es
Jelle van Es Design 2 dec 2018

Aphex Twin komt met merchandise om van te gruwelen

De Britse DJ Aphex Twin maakt al vele jaren elektronische muziek. Richard David James is de man die erachter zit en vooral aan het einde van de jaren 90 en begin zeroes was zijn muziek zeer populair, net als de bijbehorende videoclips met een nogal luguber karakter. En ja, dan moeten we natuurlijk terugdenken aan Windowlicker, een nummer uit 1999.

Aphex Twin ken Windowlicker

Windowlicker is het schoolvoorbeeld van een creepy clip, die destijds behoorlijk veel voorbij kwam op muziekzenders als TMF en The Box (feeling old yet). Voor MTV scheen de video zelfs te raar te zijn. Om je geheugen wat op te frissen, kun je de clip hier terug bekijken.

Aphex Twin – Window Licker

The work of Chris Cunningham & Richard D. James (Aphex Twin)

Aphex Twin heeft veel rare clips gemaakt met opvallende beelden. Mocht je daarvan houden, dan is het goed om te weten dat je nu verschillende merchandise van hem kunt kopen. Maar het is dan wel merchandise die lekker raar is. Sommige objecten bestaan uit niet meer dan het logo van de DJ, wat op zich niet heel gek is. Maar een knuffel met het creepy gezicht van James of een paraplu waar je aan de onderkant naar een beeld uit zijn videoclip kijkt zijn van een ander niveau. Een kleine greep uit wat je zoal kunt halen.

Aphex twin
Aphex twin

Lijkt het je wat om deze Aphex Twin merchandise in huis te halen? Dan kun je je slag slaan bij de online winkel Beep. Als het daar allemaal is uitverkocht, dan is de kans groot dat het daarna voor een meerprijs ook op eBay is te vinden. Wij blijven ons echter verbazen over de absurditeit van sommige producten en zijn benieuwd of er mensen zijn die graag met zo’n creepy knuffel naar bed gaan.

Reageer op artikel:
Aphex Twin komt met merchandise om van te gruwelen
Sluiten