A. de Jong
A. de Jong Design 11 jan 2019

Alle Apple-producten ooit in één ellenlange infographic

Op 1 april 1976 werd Apple opgericht (toen als Apple Computer, Inc.) door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het begon met de Apple I en op dit moment zijn we bij de iPhone XS. Daartussenin zat een karrenvracht aan producten, van revolutionaire apparaten tot geflopte spelcomputers. Ze staan allemaal in deze ellenlange infographic.

Alle Apple-producten ooit in één infographic

Deze heerlijke en allesomvattende infographic hebben we te danken aan TitleMax, die alle Apple-producten ooit in chronologische volgorde op een rij hebben gezet, inclusief een illustratie. De devices zijn gerangschikt op kleur. Rood is een computer, oranje een computer-accessoire, blauw een iPhone, geel een tablet, groen een muziekapparaat, paars overig en grijs een service. Een paar van de vele hoogtepunten zijn de Macintosh, iPod en iPhone. Dieptepunten zijn de Quick Taker en de Pippin, beide hun tijd te ver vooruit. Scrol en geniet.

alle apple producten, infographic

Waar staat de i eigenlijk voor in Apple producten?

Waarschijnlijk sta je er nooit bij stil waar die ‘i’ voor producten als iMac ineens vandaan kwam. Maar Steve Jobs – god hebbe zijn ziel – had wel degelijk een gedachte achter de ‘i’ voor de iPhone, iPad, iPod, iTunes en al die andere andere i-gadgets van de techgigant. In 1998 werd de ‘i’ werd voor het eerst gebruikt door Steve Jobs. Lees hier wat de vijf betekenissen van de inmiddels iconische ‘i’ zijn. Check ook deze Versace-sneakers, die een-op-een zijn gekopieerd van de sneakers die ooit door het bedrijf van Jobs en Wozniak zijn gemaakt.

Reageer op artikel:
Alle Apple-producten ooit in één ellenlange infographic
Sluiten