Tessa Ham
Tessa Ham Design 25 jan 2019

11 dingen die je alleen herinnert als je MSN Messenger gebruikte

Tegenwoordig is MSN een rare nieuwssite waar je per ongeluk op terechtkomt als je weer eens je hotmail account uitlogt. Vroeger daarentegen chatte je urenlang op MSN met je vrienden als je thuiskwam uit school. ‘Vroeger was alles beter’ wordt steeds meer de waarheid naarmate je ouder wordt. Tijd voor een Throwback Thursday. 8 nostalgische herinneringen aan de chatdienst MSN Messenger.

1. De ‘ik ben offline’-functie

Oh, how times have changed. Je moeder is tegenwoordig verontwaardigd als ze blauwe vinkjes ziet en jij nog niet hebt gereageerd. Vroeger kon je op MSN gewoon de offline-functie gebruiken. Heel handig als je eerst even wilde kijken wie er online waren of om iemand te kunnen vermijden. Maar deze functie was natuurlijk vooral een godsgeschenk als je de aandacht van je crush wilde trekken.

MSN, nostalgie, chatten, vroeger

2. Mensen buzzen

Op MSN kon je de buzzer gebruiken als je niet snel genoeg aandacht kreeg van je gesprekspartner. Super irritant voor de ontvanger, maar hoe durfde iemand je te negeren?!

MSN, nostalgie, chatten, vroeger

3. Domme uitspraken had jij nooit getypt

Als je eindelijk de moed bij elkaar had gesprokkeld om iemand te vertellen dat je hem of haar leuk vond en diegene niet enthousiast reageerde, had je twee opties.
1) Oeps, verkeerde gesprek
2) Haha sorry dat was mijn vriend(in)

4. Levensverhalen en lyrics in je gebruikersnaam

Op MSN had je volledig de creatieve vrijheid om je lekker uit te leven op je naam. Natuurlijk liet je daarin weten hoeveel je vrienden of je verkering wel niet voor je betekenden. In het ondertekstje kon je ook nog een lekkere cryptische (maar voor jou heel duidelijke) songtekst kwijt, die precies vertelde hoe jij je voelde.

5. Afkortingen en emoticons

Hyves had dan misschien de dansende banaan, MSN had emoticons waar je hele gesprekken mee kon voeren. De 😛 en (k) waren bijvoorbeeld veel gebruikte emoticons. Je kon ook je eigen shortcuts maken voor je emoticons. En alss je geen ‘smileys’ gebruikte, dan stond het gesprek wel vol met afkortingen. HVJ, NwLy, NTB, WjNmK, hoest, w8ff, LOL, ROFL. Kost natuurlijk veel minder moeite en tijd, maar brengt wel de boodschap over.

6. Brb (be right back) kunnen gebruiken

Eerlijk is eerlijk: alhoewel je ook genoeg diepgaande gesprekken op MSN hebt gevoerd, gingen de meesten een beetje zo: ‘Hey’, ‘Hey’, ‘Hoest?’, ‘Goed, mj?’ ‘Ook goed’, ‘Brb’. Met ‘brb’ kon je jezelf redden van een saai gesprek. Maar eigenlijk was deze specifieke afkorting altijd wel handig. Hoe irritant is het tegenwoordig als je met iemand een gesprek voert op WhatsApp en die blijkbaar opeens weer een verplichting heeft en niet meer reageert?

7. Je verveelde je nooit met MSN

De wereld verging altijd als je van je moeder moest uitloggen en naar bed moest. Best gek, want afgezien van je avondeten en een toiletbezoek was je vanaf thuiskomst niet van de computer af te slaan. Je had gelijk na schooltijd met je vrienden op MSN afgesproken en verveelde je totdat je naar bed moest geen moment.

Zin in nog meer nostalgie? Naar deze 9 heerlijke theme songs van vroeger verlang jij weer terug.

8. Winks

Op een gegeven moment had je ook Winks. Superirritante plaatjes die je hele beeld in beslag namen. En toch missen we ze.

MSN, nostalgie, chatten, vroeger

9. Laten zien wat je luisterde

Je kon via MSN laten zien welk nummer je luisterde. En daarmee kon je dus indruk maken. Hoe vaak hebben we niet muziek geluisterd om cool te doen?

msn, nostalgie, missen, herinneringen, afkortingen

10. Urenlang wachten op een transfer

Je kon via MSN Messenger ook bestanden versturen. Maar dt was alleen weggelegd voor mensen met engelengeduld.

msn messenger, herinneringen

11. Je ouders om een webcam vragen omdat je ook zo’n profielfoto wil

msn messenger, webcam, herinneringen, generatie, outlook
Reageer op artikel:
11 dingen die je alleen herinnert als je MSN Messenger gebruikte
Sluiten